Ostoskorisi on tyhjä.

Control4 Kotiautomaatiojärjestelmä

Control4 Kotiautomaatio


Control4 kokonaisvaltainen kotiautomaatiojärjestelmä

Control4 automaatio mahdollistaa kokonaisvaltaisen kodin laitteiden automatisoinnin ja keskitetyn hallinnan yhdellä selkeällä sekä intuitiivisella käyttöliittymällä. Perinteiseen kotiautomaatiojärjestelmään verrattuna Control4 mahdollistaa normaalin taloteknisen automaation lisäksi valvontajärjestelmien, sekä audio- ja videolaitteiden yhdistämisen helposti osaksi kokonaisuutta. Control4 automaatiojärjestelmä voidaan toteuttaa kerralla tai ottaa käyttöön asteittain, joko huone tai ratkaisu kerrallaan. Kaikkien kodin laitteiden ollessa älykkään ohjausjärjestelmän takana voidaan erilaisista tilanneohjauksista tehdä aidosti älykkäitä, käyttämisestä helppoa ja asumisesta mukavaa.

 

Huomioimalla jo suunnitteluvaiheessa käyttäjien toiveet ja tavan elää, talon toiminnallisuudet sekä käytettävät laitteistot - saavutetaan nykyaikainen koti joka on turvallinen, viihtyisä, säästää energiaa ja on helposti muokattavissa tulevaisuuden tarpeiden muuttuessa.

 

Alla voit tutustua kokonaisvaltaisen kotiautomaation eri osa-alueisiin ja tutustua tarkemmin näiden osa-alueiden ratkaisuihin.


 

Control4 Valaistusautomaatio

Control4 Valaistusautomaatio

Älykäs, automatisoitu ja helposti hallittavissa oleva valaistuksen ohjaus on yleisimmin toteutettu kotiautomaatiojärjestelmän osa-alue. Tilanneohjaukset, liikkeen, kontaktin tai vuorokauden ajan mukaan ohjautuva valaistus lisää tilojen helppokäyttöisyyttä säästäen samalla energiaa. Valaistuksen ohjausta voidaan viedä myös pidemmälle yhdistämällä valaistustilanteita myös muihin automaation ohjauksiin ja saavuttaen näin lisää helppokäyttöisyyttä, energiatehokkuutta ja käytännöllisyyttä - käyttäjän tarpeita ja toiveita kunnioittaen. Control4 mahdollistaa yleisimpien olemassa olevien automaatiojärjestelmien yhdistämisen osaksi Control4 automaatiota. Esimerkiksi olemassa oleva KNX, Dali tai muu yleisesti käytetty valaistuksen ohjausjärjestelmää ei tarvitse lähteä vaihtamaan vaan se voidaan yhdistää osaksi kokonaisuutta. Myös vanhempiin remontoitaviin kohteisiin valaistusautomaation toteuttaminen on mahdollista ilman suuria muutostöitä joko kytkimien tilalle tai valaisimien taakse sijoitettavilla jälkiasennettavilla tuotteilla.

Lue lisää Valaistus-ratkaisusta

Control4 Lämmitysautomaatio

Control4 Lämmitysautomaatio

Lämmityksen automatisointi on mukavuuden ja energiatehokkuuden hallinnan näkökulmasta automaation tärkeimpiä osa-alueita. Automatisoinnin avulla ei vain lisätä tilojen mukavuutta, vaan voidaan saavuttaa merkittäviä säästöjä energian kulutuksessa. Lämmitysautomaatio ei tarkoita vain lämmitysjärjestelmän ohjausta vaan lämmityksen lisäksi on myös järkevää ohjata ilmanvaihtoa, jäähdytystä sekä moottorisoituja laitteita. Näiden ohjaus on toteutettu yleensä erikseen, joten energiaa kulutetaan monesti turhan paljon. Automaation avulla nämä eri järjestelmät saadaan keskustelemaan keskenään yhdellä säätö arvolla ja voidaan yhdistää osaksi muita automaation ohjauksia. Control4 mahdollistaa monien olemassa olevien järjestelmien yhdistämisen osaksi automaatiota.

Lue lisää Mukavuus-ratkaisusta

Control4 Turvallisuusautomaatio

Control 4 Turvallisuusautomaatio

Turvallisuuden lisääminen on monille yksi tärkeimmistä asioista automaatiojärjestelmää hankittaessa. Hälytinjärjestelmien yhdistämisen lisäksi automaatiojärjestelmään voidaan yhdistää myös valvontakameroita, oviasemia sekä erilaisia antureita ja järjestelmiä kuten palo- ja vesivuotoon liittyviä tuotteita. Turvallisuutta voidaan tehostaa myös automaattiviesteillä, automaattisella valaistuksen ohjauksella ja moottoroiduilla lukoilla. Tämä ei vain lisää turvallisuutta vaan mahdollistaa myös erilaisien turvajärjestelmien hyödyntämisen myös muissa automaatio ohjauksissa ja tilanteissa. Yhdistämällä Turvallisuus-ratkaisu osaksi muuta automaatiota saadaan tehokas, kokonaisvaltainen ja helppokäyttöinen valvontajärjestelmä.

Lue lisää Turvallisuus-ratkaisusta

Control4 AV-automaatio

Control4 AV-Automaatio

Nykypäivän kodeissa erilaisia AV-laitteita on yhä enemmän ja useammissa tiloissa. Tämä lisää kaukosäätimien määrää sekä vaatii käyttäjiltä erilaisten laitteiden käytön opettelua. Control4 AV-automaation avulla voidaan luopua  laitteiden omista kaukosäätimistä sekä käyttötavoista ja nauttia AV-laitteiden hallinnasta helppokäyttöisen yhden kaukosäätimen ja toimintalogiikan avulla, jota jokainen perheen jäsen osaa käyttää. Taloissa joissa on useita televisioita voidaan automaation avulla ohjelmalähteitä hyödyntää myös eri huoneissa ja näin vältytään useilta samanlaisilta laitehankinnoilta ja rajoituksilta katsoa tiettyjä ohjelmalähteitä vain yhdessä tilassa.

Lue lisää Katso-ratkaisusta

Control4 Äänentoisto-automaatio

Control4 äänentoisto-automaatio

Yhä useammin perheen jäsenet haluavat nauttia suosikki musiikkista tai radiokanavista eri tiloissa. Musiikkilähteinä on yhä useammin erilaiset verkkopalvelut kuten Spotify, Tidal ja Napster ja radiokanavat. Henkilökohtaiset musiikit ovat yhä useammin omalla tietokoneella, verkkokiintolevyillä tai mobiililaitteissa joista niiden kuunteleminen eri huoneissa tulisi olla mahdollista. Control4 automaatioratkaisu tarjoaa monipuoliset musiikin kuuntelumahdollisuudet samassa automaatiojärjestelmässä, ilman tarvetta hankkia erillisiä järjestelmiä. Lisäämällä vain vahvistimet ja kaiuttimet huoneisiin saadaan toteutettua helppokäyttöinen, edullinen ja laadukas monihuonemusiikkijärjestelmä. Kodeissa joissa on jo mahdollisesti hankittu erillinen monihuonemusiikkijärjestelmiä voidaan tämä yhdistää osaksi Control4 automaatiota ja näin mahdollistetaan musiikin ohjaaminen automaatiojärjestelmän avulla ja voidaan yhdistää erilaisiin tilanneohjauksiin.

Lue lisää Kuuntele-ratkaisusta

Control4 automaation Etäohjaus

Control4 Etäohjaus

Control4 Automaatiojärjestelmän kokonaisvaltainen hallinta onnistuu helposti omalla mobiililaitteella tai tietokoneella, olipa kyseessä sitten iOS tai Android mobiililaite tai Mac tai Windows tietokone. Haluttaessa etäohjaus voidaan myös mahdollistaa kotien ulkopuolelta tietoturvallisen VPN-yhteyden avulla ilman tietoturvaa heikentäviä porttien avaamista palomuureista ja reitittimistä. Etähallinnan avulla mahdollistetaan lisäksi erilaiset push- ja sähköposti-ilmoitukset talon tapahtumista käyttäjille sekä nopea etätuki ohjelmoitsijalle mahdollisien muutoksien ja vikatilanteiden selvittämisen nopeuttamiseksi.  

Lue lisää Etähallinta-ratkaisusta