Ostoskorisi on tyhjä.

Valaistus

Control4 Valaistusautomaatio

 

Control4 ratkaisu Valaistuksen älykkääseen automatisointiin

Älykäs, automatisoitu ja helposti hallittava valaistuksen ohjaus on yleisimmin toteutettu automaatiojärjestelmän osa-alue. Valmiit tilanneohjaukset sekä liikkeen, kontaktin tai vuorokauden ajan mukaan ohjautuva valaistus lisää tilojen helppokäyttöisyyttä säästäen samalla energiaa. Valaistuksen ohjausta voidaan viedä myös pidemmälle yhdistämällä valaistusautomaatiota muihin tilanneohjauksiin. Esimerkiksi kotiteatterihuoneen valaistus voidaan yhdistää AV-laitteiden ohjaukseen, pihavalaistus murtohälytinjärjestelmän toimintoihin ja tunnelmavalaistus haluttuihin soittolistoihin.

 

Yhdistämällä Valaistus-ratkaisu muuhun automatisointiin saadaan helppokäyttöisyys, energiatehokkuus ja käytännöllisyys kokonaan uudelle tasolle. Voit tutustua alla olevien linkkien kautta esimerkkeihin Control4 Valaistus-ratkaisussa.


Kodin yleisvalaistus

Kodin Yleisvalaistus

Valaistus-ratkaisu on yleisin käytetty automatisoinnin osa-alue automaatiojärjestelmissä. Valaistuksen automatisoinnilla voidaan saavuttaa  huomattavasti käyttömukavuutta perinteiseen sähköistykseen verrattuna. Valaistusautomatisointi mahdollistaa ja yksinkertaistaa erilaisten tunnelmien ja tilanteiden käyttämisen yhdellä napin painalluksella. Lisäksi ajastuksien sekä anturien hyödyntäminen vähentää kytkimien ja painikkeiden tarvetta.Automaatio mahdollistaa myös säätää jokaisen valon maksimi ja minimi valotasoja, jolloin saavutetaan helposti energian säästöä vaikka valaistuksen tasoa ei muuteta. Valaistusautomaation avulla mukavuus korostuu sekä energianhallinta paranee.

 

Automatisoidut valaistustilanteet

Automatisoidut Valaistustilanteet

Normaalien valaistustilanteiden lisäksi mahdollisuudet hyödyntää erilaisia automatisoituja valaistustilanteita ovat suosittuja. Esimerkiksi pihanvalojen ja numerovalaistuksen ohjaus auringon laskun ja nousun mukaan on yksi käytetyimmistä. Lisäksi eri vuodenaikojen mukaan voidaan pihavalaistusta tarpeen mukaan säätää juuri sellaiseksi kuin käyttäjä haluaa. Näin pihan valaistus on aina oikeaan aikaan päällä ja tunnelma käyttäjän toiveiden mukainen. Valaistuksen automaattisiin tilanneohjauksiin löytyy monia tapoja ja mahdollisuuksia käyttäjän toiveiden mukaan.

Tunnelmavalaistus automaatio

Tunnelmavalaistus osana automaatiota

Erikoisvalojärjestelmät jotka mahdollistavat erilaisien tunnelmien luonnin yhä monipuolisemmin ovat alkaneet yleistyä myös kodeissa. Valaistus-ratkaisun avulla näiden eri järjestelmien yhdistäminen ja ohjaaminen suoraan automaatiojärjestelmän avulla tekee järjestelmien hallinnasta ja hyödyntämisestä yhä helpompaa ja mahdollistaa monipuolisemman hyödyntämisen. Lisäksi näiden tilanteiden mukaan voidaan sovittaa muita automaatiojärjestelmän toimintoja kuten tunnelmaan sopivaa musiikkia sekä muun valaistuksen ohjaamisen sopivaan tasoon. Mikä parasta tämä on mahdollista yhdellä napin painalluksella.

 

Automaatiojärjestelmän painikkeistot

Automaatiojärjestelmän painikkeistot

Valaistus-ratkaisun painikkeistot ovat paljon muutakin kuin vain valokytkimiä. Itseasiassa niihin voidaan tehdä millaisia tahansa toimintoja joita käyttäjä haluaa. Jokainen painikkeisto voidaan muokata asiakkaan toiveiden mukaiseksi jopa 38 erilaisesta vaihtoehdosta. Lisäksi myöhemmin mahdollisien muutoksien yhteydessä painikkeistoa voidaan helposti muuttaa uusien toiveiden mukaisiksi. Painikkeistojen käyttömukavuutta saadaan lisää taustavalaistuksella, tilanteiden indikoinnilla sekä kaiverruksilla jotka voidaan kaikki määrittää asiakkaalle yksilöllisesti. Näitä painikkeita haluaa jokainen painaa.

Valaistus integraatiot

Integraatiot muihin Valaistusjärjestelmiin

Valaistus-ratkaisu mahdollistaa myös helpon integraation yleisimpiin valaistusksen ohjausjärjestelmiin. Esimerkiksi vanhemmissa kohteissa joissa voi olla jo hankittuna olemassa oleva valaistuksen automaatiojärjestelmä, mutta siihen halutaan yhdistää AV-automaatiota tai lisätä muita toimintoja ja helpompaa hallintaa. Tällöin Control4 voidaan yhdistää suoraan rajapinnalla jo olemassa olevaan järjestelmään ilman suurempia muutoksia vanhaan järjestelmään ja saavuttaa uusia mahdollisuuksia ilman kalliita ja suuria muutoksia. Näin voidaan hyödyntää olemassa olevan järjestelmän toimintoja myös Control4:n tarjoamien uusien toimintojen yhteydessä. Yleisimmin käytettyjä integraatioita ovat Dali, DMX, KNX, LON Works, Lutron sekä Philips Hue.